Demir in de clinch met sugar daddy-critici en CD&V

Het Laatste Nieuws*,
Vr. 29 Sep. 2017, Pagina 2

“Een staatssecretaris voor Gelijke Kansen onwaardig.” Zo bestempelt CD&V-Kamerlid Els Van Hoof de “teleurstellende” reactie van Zuhal Demir (N-VA) op de ‘sugar daddy’-website. CD&V kon voor die uitspraak niet hard genoeg applaudiseren, net als de oppositie.

De omstreden campagne van de datingwebsite ‘RichMeetBeautiful’ zorgde deze week al voor veel commotie. Maar die verontwaardiging is selectief, vindt staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir. Ja, ze vindt de sugar daddy-campagne wansmakelijk, en Justitie zal nagaan of dit zomaar mag. “Maar elke dag staan er in de kranten advertenties voor erotische diensten”, zei ze terwijl ze zwaaide met ‘La Dernière Heure’. “Elke dag worden er nieuwe meisjes gezocht, maar dat passeert geruisloos. Het verschil hier is dat de oproep gericht is op jonge studentes, die toch een stuk mondiger

zijn dan de buitenlandse en vaak kansarme dames in de advertenties en achter de ramen.” En dan nog een sneer naar CD&V: “Om de studentes te beschermen, wil men affiches verbieden. Maar voor andere prostituees pleit men voor de bouw van een megabordeel.” In Brussel pleit CD&V hier inderdaad voor, om de huidige overlast te bestrijden en voor de veiligheid van de prostituees. Van Hoof geeft niet af: “Dit gaat over vernederende behandelingen ten aanzien van jonge vrouwen, u moet hiertegen optreden. Dit is een staatssecretaris voor Gelijke Kansen onwaardig!” Een lang en stevig applaus vande oppositie was haar deel, maar ook haar eigen partij klapte ostentatief mee. (ARA)