CD&V-vrouwen vragen meldpunt voor seksuele intimidatie

Het Laatste Nieuws*,
Za. 18 Nov. 2017, Pagina 20

Een tiental leden van de CD&V-werkgroep Vrouw & Maatschappij – onder wie parlementsleden Els VanHoof en Karin Brouwers – heeft gisteren aan het Leuvens station witte lintjes uitgedeeld, samen met justitieminister Koen Geens. Die waren bedoeld als protest tegen geweld en seksuele intimidatie op het werk. In flyers werd een aantal beleidsvoorstellen gelanceerd zoals de oprichting van een volledig onafhankeljk meldpunt voor klachten over seksuele intimidatie op het werk. Uit statistieken blijkt dat in ons land 1 op de 3 werknemers geconfronteerd wordt met seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Vrouwen lopen hierbij twee keer meer risico om slachtoffer te worden dan mannen. Het meldpunt zou dienen om een bemiddelingsprocedure op te starten en eventueel een bindend advies aan de werkgever over te maken.