CD&V wil duidelijkheid en transparantie voor Leuvenaar met Street-ID: identiteitskaart voor straten

Actie in Prinses Lydialaan: “oudste straten eerst aanpakken”

 

23 februari 2018, Prinses Lydialaan ; 10u

 

CD&V-Leuven presenteert vrijdag 23 februari haar nieuwe platform: Street-ID. Met een helder en transparant online platform wil CD&V de burger betrekken en op de hoogte houden van het onderhoud van al onze straten. De straat krijgt als het ware een identiteitskaart met informatie rond de laatst uitgevoerde werken, de planning van toekomstige werken en met meldingen van problemen. Gemeenteraadslid Els Van Hoof: “Met Street-ID kunnen er heldere criteria komen voor de uit te voeren werken: zo komen bijvoorbeeld de oudste straten het eerst aan bod. Ook kan  het platform een antwoord bieden op verschillende vragen waar inwoners vaak mee zitten: wanneer worden de werken uitgevoerd, krijgt de buurt inspraak, wanneer zijn de werken afgerond? Dit moet bijdragen tot een duidelijk, transparant en participatief beleid.”

 

CD&V-Heverlee voert vrijdag 23 februari dan ook actie in de Prinses Lydialaan met het nieuwe platform. De weg in de Prinses Lydialaan is al decennia aan een grondige heraanleg toe. De buurt schreef al brieven om de straat onder handen te nemen en CD&V vroeg in het stadsbestuur al meermaals voor een heraanleg van de hele straat. In de Prinses Lydialaan is zelfs geen sprake van een voetpad. Het wegdek zit er ook vol putten en scheuren.

 

In 2018 wordt de Prinses Lydialaan geasfalteerd maar blijft het voorlopig nog wachten op een heraanleg van de voetpaden en de asfaltering van omliggende straten zoals de Huttelaan. Via het online platform wil CD&V met zulke situaties komaf maken en duidelijkheid scheppen voor de Leuvenaar op basis van heldere en transparante criteria.

 

Naast gemeenteraadslid Van Hoof zijn ook Marc Verheyen (OCMW-raadslid), Erik Debie, Philippe Moury, Willy Blockx, Mia Claes en Usha Duerinck vrijdag onderdeel van het Street-ID-team.

 

Meer info:
Els Van Hoof: 0474/52.68.18