Oplossing op komst voor onderfinanciering huisartsenwachtpost

Het Nieuwsblad/Regionaal: Leuven-Hageland,
Vr. 13 Jul. 2018, Pagina 1

Er is een oplossing in de maak voor de financiële problemen van de huisartsenwachtpost in Leuven.

Dat bevestigde minister Maggie De Block (Open VLD) aan Leuvens volksvertegenwoordiger Els Van Hoof (CD&V). Recent luidde de Leuvense wachtpost alarm, want de wachtpost dreigde te moeten sluiten door een jaarlijks tekort van zo’n 70.000 euro. Van Hoof pleitte bij de minister voor meer middelen. “Het is hallucinant dat door een structurele onderfinanciering de huisartsen in Leuven nog meer onder druk worden gezet en zelfs lidgeld betalen om de post draaiende te houden. Er moet en zal dringend een oplossing komen voor het middelentekort”, zei ze. In haar antwoord gaf minister De Block aan dat er na de zomer een akkoord zal komen waardoor de Leuvense huisartsenwachtpost meer financiering zal ontvangen. Zo zou de zorg voor de 210.000 inwoners en 50.000 studenten in Oost-Brabant toch gegarandeerd blijven. (hsb)

hsb ■