Een betaalbaar Leuven: daar draait het om! Onze stad heeft een enorme aantrekkingskracht waardoor veel mensen hier graag wonen. Maar net die populariteit maakt de huizen in Leuven duurder. Ik wil wonen in Leuven betaalbaar houden door verschillende maatregelen. Dat kan met bouwgronden in erfpacht en een verplicht aantal goedkopere en starters-woningen per nieuw immoproject. Ook woningdelen moeten we aanmoedigen.
Zo kunnen we verzekeren dat het niet alleen draait om de winst van projectinvesteerders, maar vooral om het comfort en geluk van de gewone Leuvenaar. Oost, west, Leuven best!

Maar niet alleen wonen moet betaalbaar blijven, ook het alledaagse in Leuven moet voor iedereen toegankelijk zijn. Zo kan het bijvoorbeeld niet dat in 2018 nog niet iedereen toegang heeft tot internet. Geen moderne stad zonder internet! Daarom pleit ik voor gratis WIFI op pleinen, parken en in openbare gebouwen. En om te zorgen dat echt iedereen mee is, laten we een digimobiel op toer gaan om senioren en iedereen die dat wenst te helpen op het internet, sociale media en alle online toepassingen die de stad voorziet.

Voor een Leuven waar iedereen mee kan!

Wilt u meer weten over mijn plannen om Leuven betaalbaar en buurtgericht te maken? Dat kan via deze link.
Het volledige verkiezingsprogramma vindt u hier.