In een steeds veranderende samenleving kunnen we ons al eens verloren voelen. 1 van de belangrijkste punten die ik merkte door bij mensen thuis langs te gaan is de nood aan contact. Ik wil van Leuven een buurtgerichte stad maken, waar mensen elkaar kennen en zich thuis voelen. Een zorgzame buurt is immers je sterkste netwerk.

Uiteraard beginnen hechte buurten bij ons allemaal. Gewoon een babbeltje slaan met uw buurvrouw is al van zeer grote waarde. Waar ik nog voor wil zorgen is een sociale makelaar voor elke buurt die mensen bij elkaar brengt. Een sociale postbode, die zijn tijd neemt om met mensen te praten. Maar ook een handige buurtapp waarbij buurtbewoners zowel diensten kunnen aanbieden als om hulp vragen. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen doen, klusjes doen, een tuintje delen of even babysitten. Zo geregeld, zo geholpen!

Hoe we Leuven buurtgericht maken, leest u via deze link. Het volledige programma kan u hier vinden.