Zondagochtend om 10 uur gingen de online inschrijvingen voor de Tofsport- en jeugdkampen van start. Net als de voorbije jaren was het opnieuw een groot succes. Met 2.405 inschrijvingen op de eerste dag is 55% van de plaatsen van de Tofsportkampen ingenomen. 24 van de 127 kampen zijn al volzet. Ondanks de grote drukte verliep alles vlot en kan Tofsport terugblikken op een zeer geslaagde eerste inschrijvingsdag.

Als schepen van Sport wil ik van kinderen aan het bewegen krijgen een speerpunt maken. Waarom?

Sporten bestrijdt gezondheidsproblemen en ziekten, geeft energie en verbetert het humeur. Maar niet alleen is sporten gezond, het is ook een sociale bezigheid die ons allemaal kan verbinden. Kinderen leren er samenwerken en smeden vriendschappen. Door kinderen al van op jonge leeftijd aan te moedigen om te sporten krijgen we iedereen op termijn aan het bewegen.

En het is natuurlijk ook gewoon tof… De Tofsportkampen hebben hun naam dan ook niet gestolen. Wie nog een van de laatste 1983 plaatsen wilt bemachtigen kan zich nog steeds inschrijven via leuven.kwandoo.com