Donderdagavond volgde een hevig debat over de . Eén rode draad doorheen de discussie de afgelopen maanden: de abortuscoalitie weigert elk inhoudelijk debat.

Ze smoort elk serieus debat over het abortusvoorstel meteen in de kiem en verwijt ons dan blokkage. Dat is de omgekeerde wereld! Democratie is ook overleg. Zeker als het gaat over leven en dood. Tot nu hebben wij nog geen enkel antwoord gekregen op onze talloze inhoudelijke vragen tot debat en overleg. Kost wat het kost willen ze dit haastwerk goedkeuren. Van zodra je een inhoudelijk punt probeert te maken, word je de mond gesnoerd. Ook door de parlementsvoorzitter.

Hieronder ziet u in twee filmpjes de tegenstrijdige houding van de zogenaamde “progressieve” coalitie. Vrouwen toegang geven tot contraceptie maar hen er niet over inlichten, is dat progressief?