Wie mij volgt heeft kunnen zien dat ik mij al lange tijd engageer voor de zaak van “Hotel Rwanda”-held Paul Rusesabagina, die vandaag terechtstaat in een proces dat kan samengevat worden als een opeenstapeling van ernstige mensenrechtenschendingen. Ik ben ongelooflijk blij dat mijn strijd nu ook zijn vruchten afwerpt. De Kamer keurt unaniem, op een onthouding van Vlaams Belang na, mijn resolutie goed die zijn gedwongen verdwijning, illegale uitlevering en incommunicado-detentie veroordeelt en aan de regering vraagt om:

✔️ ontoereikende waarborgen voor een eerlijk proces aan te klagen en af te keuren

✔️ mogelijke repatriëring naar BE grondgebied ter sprake te brengen in dialoog met Rwanda

✔️ bij Rwandese autoriteiten aan te dringen op een eerlijk en openbaar proces door een bevoegd, onafhankelijk en onpartijdig gerecht dat internationale mensenrechtennormen toepast

Wie mij volgt heeft kunnen zien dat ik mij al lange tijd engageer voor de zaak van “Hotel Rwanda”-held Paul Rusesabagina, die vandaag terechtstaat in een proces dat kan samengevat worden als een opeenstapeling van ernstige mensenrechtenschendingen. Ik ben ongelooflijk blij dat mijn strijd nu ook zijn vruchten afwerpt. De Kamer keurt unaniem, op een onthouding van Vlaams Belang na, mijn resolutie goed die zijn gedwongen verdwijning, illegale uitlevering en incommunicado-detentie veroordeelt en aan de regering vraagt om:✔️ ontoereikende waarborgen voor een eerlijk proces aan te klagen en af te keuren✔️ mogelijke repatriëring naar BE grondgebied ter sprake te brengen in dialoog met Rwanda✔️ bij Rwandese autoriteiten aan te dringen op een eerlijk en openbaar proces door een bevoegd, onafhankelijk en onpartijdig gerecht dat internationale mensenrechtennormen toepast

Geplaatst door Els Van Hoof op Donderdag 24 juni 2021