Op de laatste plenaire zitting heeft de Kamer de genocide op de Jezidi-gemeenschap door terreurgroep IS erkend. IS heeft hun waardigheid afgenomen. Erkenning is een zeer belangrijke stap richting herstel en bestraffing! België neemt hiermee een internationale voortrekkersrol in. We roepen de regering op om haar inspanningen te vergroten om slachtoffers te ondersteunen en daders te vervolgen, in het Internationaal Strafhof ofwel in een nieuw op te richten ad hoc tribunaal.Dat de dreiging van IS in de Syrische regio niet is verdwenen, noopt de internationale gemeenschap om snel te schakelen. Ik zal hierover druk blijven zetten.

Op de laatste plenaire zitting heeft de Kamer de genocide op de Jezidi-gemeenschap door terreurgroep IS erkend. IS heeft hun waardigheid afgenomen. Erkenning is een zeer belangrijke stap richting herstel en bestraffing! België neemt hiermee een internationale voortrekkersrol in. We roepen de regering op om haar inspanningen te vergroten om slachtoffers te ondersteunen en daders te vervolgen, in het Internationaal Strafhof ofwel in een nieuw op te richten ad hoc tribunaal.Dat de dreiging van IS in de Syrische regio niet is verdwenen, noopt de internationale gemeenschap om snel te schakelen.Ik zal hierover druk blijven zetten.

Geplaatst door Els Van Hoof op Donderdag 22 juli 2021