Een “Ijverige duizendpoot” die “stenen verlegd heeft”

Het Laatste Nieuws rekende mij tot een van de 10 parlementsleden die de afgelopen legislatuur erin slaagden problemen op te lossen. Lees hieronder hun analyse:

HET RAPPORT. Deze Kamerleden losten problemen op en ontdekten gefoefel

Meer tijd om te rouwen als je kind of partner sterft, deurwaarders die geen beslag meer mogen leggen op je gsm, eenvoudig van achternaam veranderen en gefoefel bij bpost dat werd uitgespit. Het zijn stuk voor stuk realisaties die de voorbije legislatuur uit de koker van het federaal parlement kwamen. En ook al kent succes soms vele vaders en moeders, toch is vaak één iemand de motor van het gebeuren. Deze Kamerleden hebben concrete stenen verlegd.

[…]

Els Van Hoof (CD&V): Ijverige duizendpoot

Vormde een stevige tandem met die andere (Franstalige) topper, Catherine Fonck (Les Engagés). Samen wisten ze wel vier eigen wetsvoorstellen goedgekeurd te krijgen tijdens de beginperiode in lopende zaken: een betere terugbetaling van anticonceptiemiddelen voor kwetsbare vrouwen, een uitbreiding van het rookverbod in de wagen, een volledig verbod op tabaksreclame in handelszaken en een betere wettelijke bescherming van het recht op vaderschapsverlof.
Verder worden op vraag van Van Hoof gokbedrijven verplicht om de inzet van minderjarige spelers volledig terug te storten en worden de medische kosten na een zelfdodingspoging voortaan gedekt door alle hospitalisatieverzekeringen. Van Hoof speelde via haar parlementair werk ook een rol in de vrijlating van Paul Rusesabagina, een Rwandees die tijdens de genocide meer dan duizend levens redde en bekend is van de film ‘Hotel Rwanda’. Ijverige duizendpoo
t.